Пятница, 2024-03-29, 2:49 PM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2013 » Январь » 9 » КОНКУРС ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ « УЧИТЕЛЬ РОКУ- 2013»
2:34 PM
КОНКУРС ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ « УЧИТЕЛЬ РОКУ- 2013»

КОНКУРС ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ « УЧИТЕЛЬ РОКУ- 2013»

    Вчитель. Це – нелегка і благородна професія. Із зерна, добра і справедливості вирощує він душу дитини, із цеглинок знань складає її розум. Професія  вчителя  трудомістка   і  відповідальна,  бо  передусім  має на  меті – виховувати, навчати,  розвивати  людину.

   У районі  з 10 по 18 грудня  2012 року проведено І тур Всеукраїнського конкурсу"Учитель року- 2013”. Він відбувся у таких номінаціях: «Російська мова», «Фізика», « Інформатика», «Музичне мистецтво».

   Сьогодення вимагає від кожного учителя відповідальності за свою роботу, відмови від шаблонних форм і методів роботи, уміння творчо будувати навчально-виховний процес. Головне - вчитель має бути творчою особистістю. Творчим може бути і молодий вчитель, ще не майстер педагогічної праці, творчим може бути і учитель з великим педагогічним стажем.

"Учитель року" - це конкурс професійної майстерності і свято вчительської душі.

Значення конкурсу величезне: він допомагає визначити кращих педагогів, підвищує статус педагогічної професії, привертає увагу  громадськості до проблем освіти.

До участі у конкурсі запрошувались всі учителі району визначених чотирьох категорій. Відділом освіти було розроблено Положення про проведення конкурсу, затверджено терміни проведення, визначено оргкомітет і журі з кожної номінації.
У конкурсі брали участь 14 педагогів. На І етапі членами журі проведено аналіз представлених матеріалів з досвіду роботи учителів-конкурсантів. У наступних етапах взяли участь 12 педагогів. У ІІ етапі вчителі проводили уроки  на базі Ушомирської  гімназії, Поліської, Лісівщинської,  Кожухівської шкіл, представили опис особистого досвіду, розроблені уроки, позакласні заходи, доповіді і реферати на дидактичні, педагогічні проблеми.

Журі конкурсу визначило переможців у номінаціях:

- російська мова – Мисник Світлану Миколаївну, учителя російської мови    Грозинської гімназії.

Мисник С.М. у 1992 році закінчила Житомирський педінститут ім. І. Я. Франка і отримала спеціальність учителя російської мови та літератури.

Професійне кредо вчителя :

« Посередній вчитель розповідає. Хороший вчитель пояснює. Кращий вчитель демонструє. Великий вчитель надихає».

Світлана Миколаївна виявляє професіоналізм,ініціативу, творчість, володіє ефективними формами і методами організації навчально-виховного процесу.

Творчо реалізує вимоги програми, практикує використання додаткової цікавої інформації, що сприяє поглибленню знань з тієї чи іншої теми, розширенню кругозору учнів.

Навчання не зводить тільки до об'єму певних знань і вмінь учнів, а, в першу чергу, до процесу пізнання. Вчить на основі певних фактів, матеріалів відстоювати власні погляди на ту чи іншу проблему.

Традиційно використовує проблемно-пошуковий, дослідницький   методи,  які відповідають рівню знань учнів, їх віковим та психологічним особливостям. Залучає до самостійного аналізу й оцінки подій і явищ, які вивчаються на уроці, організовує посильний для учнів науковий пошук.    

Добре володіє методами активізації навчальної діяльності учнів, розвитку логічного мислення, прищеплює навички самостійної праці.       
З метою активізації учнівської діяльності вчить складати порівняльні характеристики, таблиці, схеми, плани.                        

Особливу увагу у своїй роботі вчителька приділяє практичній творчій   складовим   навчальної   діяльності,   розвиває   уміння   здобувати інформацію з різних джерел, засвоювати, поповнювати та оцінювати її, застосовувати способи пізнавальної і творчої діяльності.                    

Широко використовує виховні аспекти предмета. Формує в учнів почуття власної гідності, особистого ставлення до подій і явищ суспільного життя, вчить робити свідомий вибір, встановлювати особисті цілі.
Світлана Миколаївна значну увагу приділяє таким методам навчання, які в основу навчально-виховного процесу ставлять діяльність учня, спрямовують його пізнавальну активність, самостійність, розвивають мислення  та надають широкі можливості для інтелектуального, морального, духовного розвитку.

Мисник С.М. є членом обласної творчої групи заступників директорів з виховної роботи та методистів відділів освіти з 2007 року, керівник районного методичного об»єднання заступників директорів з виховної роботи з 2007 року, голова опікунської комісії та комісії у справах неповнолітніх при Сингаївській сільській раді з 1998 року, голова ради гімназії з 2010 року, голова батьківського комітету гімназії з 2010 року.

Учні вчителя є переможцями районного етапу олімпіади з російської мови та літератури.Активна у громадському житті школи, в проведенні семінарів, педагогічних читань, конференцій, засідань колективних форм методичної роботи.

- фізика – Котенка Дмитра Віталійовича, учителя фізики   Поліської СЗШ І-ІІІ ступенів.

    Котенко Дмитро Віталійович  працює у Поліській СЗШ І-ІІІ ступенів з 1996 року, педагогічній  стаж   20 років. Закінчив Житомирський  педагогічний інститут ім. І.Я.Франка за спеціальністю « Математика і фізика»,  спеціаліст вищої категорії.

      Професійне кредо :

Шкільне життя, мов хлібне поле.

Як важко по ньому пройти .

Та вчителю дісталась доля

Через колючі терни учня провести.

Допомогти великій і малій дитині

Свою стежину у житті знайти.

В людській душі, шкільній родині

Навчить шукати зерна доброти.

Пройдуть роки, передамо ми  естафету 

  В надійні руки, молоді, прудкі.

Учителю! Яку життєву створиш оперету

Таким запам»ятають навіки.                    Д. В. Котенко   

   Дмитро Віталійович виявляє високий рівень професіоналізму, ініціативи, систематично підвищує свій професійний рівень, вивчає та використовує інноваційні  форми і методи роботи.        

  Уроки вчителя завжди цілеспрямовані, виважені, розвивальні. Постійно акцентує увагу на вирішенні домінуючих завдань уроку, їхню конкретизацію з урахуванням особливостей і можливостей учнівського колективу.
  Використовує  методи активізації навчання: дискусію, аналіз ситуації, виконання творчих завдань,  ділові ігри. Для кращого засвоєння навчального матеріалу  проводить  обговорення  проблемних ситуацій, вимагає від школярів самостійних суджень, розвиває наполегливість, виробляє вміння орієнтуватися в інформаційному просторі.

  Впроваджує сучасні інформаційні технології, що надає навчальній діяльності творчого спрямування. Вчить працювати з додатковими джерелами інформації, самостійно здобувати знання та презентувати проектні роботи.

   Дмитро Віталійович є активним учасником  роботи шкільного та районного методичного об’єднання вчителів фізики, керує роботою проблемного семінару вчителів фізико-математичного профілю з проблеми « Формування в учнів умінь вчитися та розвиток науково-творчого потенціалу педагогічних працівників шляхом впровадження моніторингових досліджень та інформаційно-комунікаційних технологій». Координує роботу консультаційного пункту по наданню практичної допомоги керівникам навчальних закладів з моніторингу якості навчально-виховного процесу. Постійно ділиться з колегами  досвідом роботи, подає відкриті уроки для вчителів школи та району.

-         інформатика – Бойко Вікторію Валеріївну,   вчителя   інформатики Хотинівської СЗШ І-ІІІ ступенів

Вікторія Валеріївна має вищу педагогічну освіту.  Закінчила Київський державний університет ім. Т.Г.Шевченка за спеціальністю вчитель математики.  Працює вчителем математики та інформатики Хотинівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Педагогічний стаж роботи 21 рік. Спеціаліст другої кваліфікаційної категорії.

                                             Професійне кредо вчителя :

                                               « Добре інформована людина коштує двох»

                                                                                                                                        Французьке прислів’я

    Вікторія Валеріївна має ґрунтовну науково-теоретичну підготовку, глибокі знання з педагогіки та психології, досконало володіє сучасною методикою викладання математики.

  Концепція розвитку загальної середньої освіти визначає, що молода людина, громадянин двадцять першого століття, повинен критично мислити, переробляти різноманітну інформацію, бажати змінити своє життя і життя країни на краще. Виходячи з цього Вікторія Валеріївна, як учитель інформатики, визначила такі завдання своєї педагогічної діяльності:

- створення умов для оволодіння кожною дитиною опорними знаннями й уміннями на високому освітньому рівні відповідно до вимог Державного стандарту з інформатики;
- розвиток пізнавального інтересу до вивчення інформатики, забезпечення реальної активності учнів в навчальному процесі;

- навчання свідомого використання знань в умовах швидких змін, здійснення самоаналізу; мотивація готовності підвищувати свій самоосвітній рівень;

- формування у учнів старших класів навчально-інтелектуальних і творчих умінь і якостей, необхідних для життєвого і професійного самовизначення.

 Успіхи діяльності Вікторії Валеріївни зумовлені її розумінням сучасних вимог до навчально-виховного процесу, запровадженням у практику роботи диференційованого навчання, педагогіки співробітництва, інтерактивних технологій.

    Вікторія Валеріївна – цікавий, відкритий учитель, яка розуміє своїх учнів. Випромінює світлу енергію, доброту і материнське тепло. Вміє зацікавити своїм предметом і робить все для того, щоб учні, ідучи з уроку, винесли з собою міцні знання.

   Дирекція Хотинівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів підкреслює ще одну важливу рису вчителя – відповідальність. Тільки відповідальна за свою роботу людина може досягти висот у  професії.

- музичне мистецтво – Каленського Миколу Михайловича, учителя музичного мистецтва  Каленської СЗШ І-ІІ ступенів.
  Микола Михайлович Каленський працює в Каленській середній загальноосвітній школі Коростенського району з 2011 р., педагогічний стаж – 14 років, має  кваліфікаційну  категорію «спеціаліст першої категорії». Закінчив Київську державну академію керівних кадрів культури і мистецтва .

Професійне кредо вчителя  :      

« Власна дитяча творчість, навіть найпростіша, власні дитячі знахідки, навіть найскромніші, власні дитячі думки, навіть найнаївніші – ось що створює атмосферу радості, формує особистість, виховує людяність, стимулює розвиток творчих здібностей».                                                                               К.Орф.

   Микола Михайлович грунтовно володіє  теоретичними знаннями та методикою викладання музичного мистецтва. Досконало знає програму, використовує  додаткову літературу для розширення інформативності і зацікавленості учнів навчальним матеріалом.

  Вчитель має власний стиль роботи, для якого характерна чітка спрямованість навчальної діяльності на досягнення високого кінцевого результату. Уроки вчитель розпочинає з музичного вітання, ознайомлення з планом уроку, темою та метою уроку. Вчитель проводить розспівку, бесіду, прослуховування нової пісні та її розбір по частинах. Вчитель досконало володіє музичним матеріалом, використовує на уроках дитячі музичні інструменти, музичні ігри, для прослуховування музики має фонотеку. Більшість уроків проводить з використанням інтерактивних методів та комп»ютерних технологій.

    Одним із головних завдань Миколи Михайловича є навчити дітей по-справжньому чути музику і вміти скласти своє враження про неї, роздумовувати, оцінювати почуте. Вчитель прагне, щоб кожен урок був логічним продовженням попереднього і, водночас, підготовкою до наступного, змістовним, цікавим для учнів.

    Микола Михайлович намагається практикувати нестандартні уроки, в ході навчання здійснює міжпредметні зв»язки з предметами природничого, гуманітарного, художньо-естетичного напрямів, основами здоров»я.

  Учні, яких навчає Микола Михайлович, мають міцні знання з предмета, у них добре сформовані теоретичні і практичні уміння і навички, які необхідні для того, щоб критично розбиратись у художніх музичних явищах, а не бути лише пасивним слухачем. Вихованці вчителя є переможцями районних конкурсів « Поліські зорі», « Звичайне диво».

    Кожен із переможців показав високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості, досконалого володіння формами і методами організації навчально-виховного процесу.  

           ІІ місце вибороли вчителі:

-         російська мова  – Потопальська Леся Дмитрівна, учитель російської мови    Ходаківської СЗШ І-ІІ ступенів;

-         фізика – Білошицький Анатолій Васильович, учитель фізики   Поліської СЗШ І-ІІІ ступенів;

-         інформатика – Марушко Михайло Іванович,   учитель   інформатики Сарновицької СЗШ І-ІІІ ступенів;

-         музика – Міщук Володимир Іванович, учитель музики  Поліської СЗШ І-ІІІ ступенів;

ІІІ місце вибороли вчителі:

-         російська мова – Власюк Таїса Василівна, учитель  російської мови Лісівщинської СЗШ І-ІІІ ступенів;

-         фізика – Федішина Майя Олександрівна, учитель фізики Гулянецької СЗШ І-ІІІ ступенів;

-         інформатика- Сафінов Віктор Борисович – учитель інформатики Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів.

   Усі переможці районного конкурсу візьмуть участь у ІІ турі ( обласному) Всеукраїнського конкурсу „Учитель року-2013”, який  відбудеться у січні-лютому 2013 року.

    Переможці конкурсу будуть відзначені Почесними грамотами райдержадміністрації та грошовими преміями, призери – грамотами відділу освіти і теж грошовими преміями.

   Талант любові - рідкісний талант. А Вчитель – це завжди цілий світ, світ Любові. Справжній, великий педагог народжується з почуттям глибокої любові до людини, до рідної землі, з серцем, яке переповнене цією любов»ю. Обрати професію за покликанням – це справді щастя.

    Шановні колеги! Бажаємо Вам спокою душевного і неспокою професійного, здоров»я і наснаги, щастя Вашим родинам, добробуту, радості, сонця, квітів. Хай світить ще багато років Ваша зірка, хай повниться криниця добра, хай окриленою буде душа і довгою, щасливою буде Ваша дорога!                                                                                                        

Завідуюча райметодкабінетом  Л.М.Бондар

Просмотров: 2199 | Добавил: jkz | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 LimoNka  
1
yes

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz