Среда, 2024-04-24, 2:32 AM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2015 » Март » 4 » Районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів
1:53 PM
Районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів

 

Районний семінар практичних психологів та соціальних педагогів

                                                   Конфлікти – це норма життя. Коли здається,

                                                  що у вашому житті немає конфліктів, перевірте,

                                                                                                                чи є у вас пульс.

Ліксан

 

            25 лютого 2015 року на базі Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів на тему: «Соціально-психологічні аспекти попередження насильства в сім‘ї та школі: проблеми, шляхи вирішення».

Метою семінару було ознайомити учнів з проблемами, причинами насильства у сім‘ї та школі, визначити шляхи його попередження та подолання, навчитись знаходити шляхи вирішення із конфліктних ситуацій, виховувати любов та толерантне ставлення один до одного.

 Практичні психологи та соціальні педагоги відвідали та обговорили заняття з елементами тренінгу у 11-Б класі, яке підготували практичний психолог Горщиківської школи Пріведьон І.І. та соціальний педагог Голуб Т.В. та поділилися власними напрацюваннями з даної теми. На даному занятті учні були поділені на 3 групи: психологи, батьки, діти. Кожен учасник повинен був відчувати себе у тій ролі, до якої групи він відноситься. За допомогою використання рольових ігор, сценок, перегляду відеофрагментів, слайдів, мультимедійної дошки, великої кількості наочності  на занятті була створена дружня атмосфера, яка допомогла учням відверто реалізувати можливість вільного спілкування. На занятті учні складали пазли та обговорювали прикріплені до них ситуації, пов‘язані із насиллям у сімейному та шкільному середовищі. Цікавою та повчальною була постановка сценок групою дітей  «Насилля в сім‘ї» та «Насилля в школі» з детальним обговоренням причин, наслідків та шляхів вирішення даної проблеми. Приємно було бачити, що учні не бояться висловлювати свою думку, вступати в дискусію. Для них властива ініціативність, самостійність суджень у прийнятті рішень, вони у спілкуванні вільні та розкуті, а головне - ростуть справжніми людьми. Неочікуваним був показ відеоролика «Учні – про життя без насильства» за участю учнів Горщиківської школи, де вони висловлювали власні думки про те, як можна жити без насильства. Підсумок заняття-тренінгу підвели піснею «Про щасливу сім‘ю», яку виконали талановиті учениці школи.

   Учасники семінару взяли активну участь у проведенні  круглого столу з обговоренням даного питання та отримали рекомендації для подальшого використання в роботі.

   Семінар пройшов у дружній, творчій атмосфері, за що учасники висловили щиру  вдячність адміністрації  Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів, практичному психологу та соціальному педагогу за гостинність. Хочеться побажати міцного здоров'я, мирного неба, творчих успіхів, терпіння, вдячних учнів та батьків.

 

 

                                                         Тетяна Гринчук, методист райметодкабінету  

Просмотров: 916 | Добавил: jkz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz