Суббота, 2024-04-20, 9:51 AM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2013 » Январь » 22 » Семінар-практикум для вчителів основ здоров’я, біології
10:52 AM
Семінар-практикум для вчителів основ здоров’я, біології

Семінар-практикум для вчителів основ здоров’я, біології

                                

      Сьогодні гостро стоїть проблема формування здорового способу життя в учнів. Відомо, що здоров’я є найбільшою людською цінністю, яку потрібно берегти. Недарма у народі кажуть: за гроші здоров’я не купиш. Вирішення проблеми збереження власного здоров’я закладено у самій людині людині, у знанні та розумінні нею проблем формування, збереження, зміцнення і відновлення його, а також в умінні дотримуватися правил  здорового способу життя.

      Здійснення формування у своїх вихованців здоров’я зберігаючої компетентності проходить на уроках курсу «Основ здоров’я», як важливого складника шкільної освіти та виховної роботи.

     9 січня 2013 року на базі районного відділу освіти був проведений районний семінар-практикум для вчителів основ здоров’я, біології, хімії з теми: «Формування у школярів навичок здорового способу життя шляхом використання на уроках та в позакласній роботі здоров’я зберігаючих технологій навчання й виховання».

    Для учасників семінару був проведений міні-тренінг «Здоров’я та здоровий спосіб життя.» Життєві навички - ефективний метод профілактики поведінкових проблем підлітків і запорука якісної освіти». Вчителі взяли участь у цікавих інтерактивних вправах та мали змогу ознайомитися з електронною презентацією «Тренінг - ефективна форма роботи». Робота семінару побудована таким чином, що забезпечувала ефективну взаємодію і співпрацю між учасниками районного заходу та проводилось їх навчання методики організації тренінгу.

    Тренінг   -  це особлива форма навчання, під час якої людина максимально оволодіває новими знаннями, отримує нові навички, переглядає власні цінності та пріоритети, коригує, удосконалює та розвиває певні якості та властивості своєї особистості, обирає для себе такі форми та методи поведінки, які відповідають саме її ситуації та індивідуальності. тренінгової методики навчання учасниками сприятиме використанню на своїх навчальних заняттях та в позакласній роботі.

     Досвід роботи, що отримали вчителі на семінарі, сприятиме реалізації впровадження здоров’язберігаючих технологій на уроках та позакласній роботі. Для отримання консультацій педагогами з питань пропаганди здорового способу життя вже третій рік діють постійно діючі консульпункти на базі таких навчальних закладів району: Грозинської гімназії (Гулковський В.В., Андрійчук О.Р.), Лісівщинської СЗШ І-ІІІ ступенів (Бондар В.О.), Гуляненцької СЗШ І-ІІІ ступенів (Ярошенко І.С.), Кожухівської СЗШ І-ІІІ ступенів (Вигівська В.І.,), Веселівської СЗШ І-ІІ ступенів (Літвінчук Н.С.), Злобицької СЗШ І-ІІ ступенів (Шуляренко Н.Й.).

      Як відомо, що одне з найважливіших завдань сучасної школи - навчити дітей берегти і зміцнювати своє здоров’я, виховувати у них навички безпечної поведінки, що і є найбільшою цінністю для людини. Видатний німецький поет Гейне писав, що краса людини - здоров»я. Проблема людини та її здоров»я – одвічна.

 

    Шуляренко Н.Й., методист РМК  .        

Просмотров: 1455 | Добавил: jkz | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 2
2 AskomA  
0
thumb

1 jkz  
1
up

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Январь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz