Пятница, 2024-04-19, 7:28 PM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2014 » Март » 6 » Семінар-практикум вчителів світової літератури
11:18 AM
Семінар-практикум вчителів світової літератури

Семінар-практикум вчителів світової літератури

            Сучасне життя динамічне, і розвивається воно мало сказати швидко, скоріше - летить стрімко. Разом із змінами в суспільстві відбуваються зміни і в навчальному процесі. Ті форми і методи, які застосовували в недалекому минулому, сьогодні потребують переосмислення і оновлення.

            З цією метою на базі Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів  відбувся семінар-практикум вчителів світової літератури з проблеми «Розвиток критичного та творчого мислення, творчого візуального медіасприймання на уроках світової літератури». Метою семінару було визначення оптимальних шляхів доцільного використання новітніх технологій для ефективного формування всебічно розвиненої особистості в новому інформаційно-комунікаційному освітньому середовищі; спрямування діяльності вчителів району на практичну реалізацію компетентнісного підходу шляхом використання технології критичного мислення.

            Програма семінару включала ознайомлення з «візитною карткою» навчального закладу (її провела заступник директора з навчально-виховної роботи Грищук О.Л.), щирі вітання старшокласників учителів району, обмін досвідом щодо покращення навчально-матеріальної бази кабінету світової літератури. Голова методичного об'єднання вчителів світової літератури Овсійчук Н.П. проаналізувала участь учнів району у ІІ та ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з російської мови та літератури, розкрила шляхи підвищення навчальних компетенцій учнів з предмета. Завідуюча методичним кабінетом Бондар Л.М. зупинилася на проблемних питаннях підготовки абітурієнтів до ЗНО та ознайомила з листом  Міністерства освіти і науки України від 14.02.2014 р. №1/9-115 «Про закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2013-2014 навчальному році».

            Учасники семінару відвідали та обговорили уроки світової літератури, які  провели вчителі Суховець О.М. (6 кл.), Книш А.К. (7 кл.), Петровська Н.В. (8 кл.). Метою відвідування уроків було визначення ефективного використання форм і методів роботи, які сприяють розвитку критичного та творчого мислення, візуального медіасприймання.

            Теоретична частина семінару включала: виступ вчителя світової літератури  Ушомирської гімназії Пригоцької Л.С. з проблеми «Розвиток критичного та творчого мислення, творчого візуального медіасприймання на уроках світової літератури» та круглий стіл «Порівняння традиційного навчання і навчання з використанням технології критичного мислення: переваги і недоліки».

            Учасники семінару переконалися, що досягнути сучасного рівня викладання можна тільки застосовуючи сучасні інноваційні технології в поєднанні з традиційними.

            Колектив педагогів Горщиківської школи - люди з достатнім фаховим і творчим потенціалом. Вони перебувають у постійному пошуку шляхів удосконалення викладання навчальних дисциплін. Ми вдячні колегам за творчу зустріч. Нехай ніколи не зникає у Вас бажання творчо працювати, удосконалюватись. Бажаємо, щоб любов пронизувала усі Ваші думки і дії, щиро даруйте її кожній дитині, яка заходить до класу, і починайте кожен робочий день усмішкою. Нехай очі Ваших учнів сяють, і завжди підтримують Вас дитяча любов і довіра. І хай завжди з Вами будуть МРІЯ і НАДІЯ!

 

 

                                                                        Людмила Бондар, завідуюча райметодкабінетом 

Просмотров: 721 | Добавил: jkz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz