Четверг, 2024-03-28, 8:24 PM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2013 » Апрель » 9 » Від творчого вчителя – до творчого учня
1:45 PM
Від творчого вчителя – до творчого учня

                     Від творчого вчителя – до творчого учня

 

                                     Якщо ви хочете, щоб педагогічна  праця давала

                                                    вчителю радість, щоб  повсякденне проведення

                                                    уроків не  перетворилося в нудну, одноманітну

                                                    повинність, ведіть кожного вчителя  на

                                                    щасливу стежку дослідження…

                                                    Тут знахідки, відкриття, радощі і прикрощі.

                                                                                             В.О.Сухомлинський

           

            Праця і творчість – це два крила людського буття. Їхнє поєднання сповнює життя людини сенсом, піднімає особистість в очах інших, викликає почуття поваги. Учитель - це завжди творець. Інакше не може бути. Тому педагогічна праця, як жодна інша, потребує органічного поєднання професіоналізму та високих душевних якостей. Прикладом унікальної методичної майстерності, ґрунтовної вчительської підготовки, сумлінності й відповідальності в праці, найкращих особистих якостей можна назвати вчителів, які презентували свій досвід роботи на фестивалі педагогічних ідей та знахідок «Крок до успіху», що відбувся 25 березня 2013 року на базі відділу освіти Коростенської райдержадміністрації.

            На відкриття Фестивалю були запрошені начальник відділу освіти Василь Дмитрович Митюк, голова райкому профспілки працівників освіти Валентина Романівна Ходаківська. Шановні гості привітали учасників Фестивалю, побажали творчого натхнення, любові до своєї справи, дітей, гарних результатів праці.

            Народна мудрість говорить, що педагогічна творчість – це талант, помножений на плідну працю. Найголовнішим бажанням педагогів на Фестивалі було бажання поділитися творчими надбаннями, поповнити педагогічну скарбничку інноваційними ідеями. Недаремно відомий педагог Василь Сухомлинський стверджував: «Творіння людини - вища напруга духовних сил». У цьому ми переконалися, спостерігаючи за роботою учасників Фестивалю.

            Марія Павлівна Лісовська, учитель християнської етики Щорсівської СЗШ І-ІІ ступенів, презентувала досвід роботи з формування духовності  на основі християнських моральних цінностей, моральної культури; Галина Анатоліївна Башинська, вчитель української мови та літератури Поліської СЗШ І-ІІІ ступенів, поділилася напрацюваннями з розвитку творчих здібностей учнів засобами особистісно-зорієнтованого навчання; Юлія Володимирівна Швець, вчитель світової літератури Шершнівської СЗШ І-ІІ ступенів, розкрила особливості проведення нетрадиційних уроків; Лідія Іванівна Петровська, вчитель біології Ушомирської гімназії, акцентувала увагу на особливостях використання проектних технологій на уроках біології та в позаурочний час; Лариса Василівна Мошківська, вихователь ДНЗ с.Горщик, поділилася досвідом проведення занять екологічного спрямування; Валентина Михайлівна Гераймович, вчитель географії Новаківської СЗШ І-ІІ ступенів, провела майстер-клас з проведення «Спаринг-уроку»

( нетрадиційного уроку); Оксана Павлівна Мельник, керівник гуртка

«Художня вишивка» КРЦДЮТ при Лісівщинській СЗШ І-ІІІ ступенів, презентувала досвід роботи з обдарованими учнями, розкрила особливості написання науково-дослідницьких робіт, проведення звітів гуртківців;  Лоліта Анатоліївна Яковлева, вчитель англійської мови Грозинської гімназії, продемонструвала використання ігрових методів та прийомів на уроках та в позакласній роботі; Валентин Васильович Чудаківський, вчитель фізики  Грозинської гімназії, розкрив особливовості впровадження інформаційно-комунікаційних технологій під час проведення фізичного лабораторного практикуму.

            Вчителі не втомлювалися публічно демонструвати свої досягнення, значущість  методів, прийомів, форм роботи.

            Слід відзначити належну організацію та підготовку до участі у фестивалі педагогічних ідей та знахідок «Крок до успіху» педагогічних колективів Грозинської та Ушомирської гімназій, Лісівщинської, Меленівської,  Поліської, Сарновицької І-ІІІ ступенів, Вигівської, Новаківської, Шершнівської, Щорсівської І-ІІ ступенів, ДНЗ с.Горщик.

            Всі учасники нагороджені дипломами відділу освіти за високі творчі досягнення в удосконаленні змісту навчально-виховного процесу та за участь у Фестивалі.

            Шановні вчителі! Нехай ніколи не згасає у вашому серці та душі палкий вогонь творчого натхнення! Нехай щоденно Вас окрилює людське шанування і щира вдячність учнів, нехай примножаться Ваші успіхи та удачі! Бо ми впевнені, лише той учитель, який має творчі здібності, високу фахову й методичну підготовку, визнаний колегами, може претендувати на почесне звання майстра педагогічної справи.

 

    Людмила Бондар, завідуюча райметодкабінетом                  

                                                 

Просмотров: 1103 | Добавил: jkz | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz