Среда, 2024-04-24, 11:49 PM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2015 » Март » 4 » Підвищення рівня природничо-математичної підготовки учнів початкових класів
2:16 PM
Підвищення рівня природничо-математичної підготовки учнів початкових класів

Підвищення рівня природничо-математичної підготовки учнів початкових класів

 

          Предмети природничо-математичного циклу є невід’ємною складовою загальноосвітньої підготовки учнів до соціально-економічних умов сьогодення. Мета навчання цих предметів полягає у формуванні ключових компетентностей учнів, необхідних для вироблення логічного та екологічного стилю мислення і поведінки, творчої самореалізації особистості, розуміння природничо-наукової картини світу, розвитку експериментальних умінь і дослідницьких навичок.

         3 березня на базі Ходаківської СЗШ І-ІІ ступенів був проведений міжокружний семінар вчителів початкових класів з теми «Формування ключових компетентностей молодшого школяра у процесі реалізації нових навчальних програм (прирородничо-математичний напрям)». Учасників семінару гостинно привітала директор школи Митюк Олена Євгенівна і провела екскурсію по території навчального закладу. Школа є окрасою села. Тут охайні,  по-домашньому затишні кабінети та коридор, доглянуте подвір’я.

         Розпочався семінар з майстер-класу «Плетіння з газетних трубочок», який провела педагог-організатор школи Плахоніна Олена Тимофіївна. Педагоги були у захваті від виставки дитячих робіт і з задоволенням вчилися крутити трубочки з паперу, виготовляти кошики.

        Національно-патріотичне виховання, що є домінантою навчально-виховного процесу, лягло в основу уроку природознавства на тему «Народні промисли України», який продемонструвала вчитель вищої кваліфікаційної категорії Козинець Людмила Сергіївна. Відкритий урок був проведений на основі практичного заняття, що допомогло забезпечити пізнавальну активність і творчий розвиток учнів. Діти ознайомилися з такими народними промислами України: теслярством, різьбленням, бондарством, ткацтвом, килимарством, кравецтвом, вишиванням, гутництвом, гончарством, керамікою, плетінням, стельмаством, писанкарством, петриківським розписом, ковальською справою, обробкою металів та каменю.

        Потрібно відмітити, що в процесі проведення були використані вербальні, наочні, частково-пошукові, проблемні методи викладання; колективні, групові та індивідуальні форми роботи; інформаційно-комунікативні та ігрові технології, міжпредметні зв’язки. Основну мету уроку:  введення дитини у чарівний світ культурно – історичних надбань народу, збагачення знань про ремесла; розвиток творчості; виховання бажання берегти, примножувати традиції українського народу, рідного краю – було досягнуто.

     Також учителі початкових класів стали активними учасниками педагогічної гри «Сучасний урок у початковій школі», яка проводилася у вигляді інтерактивних вправ. Усі учасники розділилися на чотири групи. Перша група – створювала рекламу для учнів «Уроки природознавства», друга – створювала колаж «Образ сучасного учителя», третя  - моделювала фішбоун «Сучасний урок», четверта – заповнювала фрейм «Вимоги до сучасного уроку математики». Всі команди креативно підійшли до вирішення завдань і виробили спільні рекомендації щодо удосконалення роботи на уроці.

   Дякую педагогічному колективу Ходаківської школи і надіюсь, що вчителі початкових шкіл Східного, Грозинського, Білківського округів використають отриманий досвід у своїй роботі.

                                                                 

                                        Тетяна Дідківська,  методист райметодкабінету

 

      

Просмотров: 1091 | Добавил: jkz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz