Среда, 2024-04-24, 3:02 AM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2014 » Январь » 5 » Професія від Бога одна – Учитель. Всі інші – від учителя
7:57 PM
Професія від Бога одна – Учитель. Всі інші – від учителя

Професія від Бога одна – Учитель. Всі інші – від учителя

 

Цей вислів найбільше стосується вчителів початкових класів. Бо вони не тільки вчать дітей читати, писати, рахувати, а й закладають у маленьких серцях фундамент найкращих людських якостей. Дружелюбність, працьовитість, наполегливість, щирість, повага один до одного та до старших людей, любов до батьків, рідної землі, природи, впевненість у власних силах -  це все результат кропіткою роботи вчителя початкових класів. Свою першу вчительку кожна людина пам’ятає все життя.

15 листопада 2013 року на базі Малозубівщинської середньої загальноосвітньої школи пройшов І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу„Учитель року - 2014”  в номінації „початкові класи».

У конкурсі брали участь 4 вчителів:

- Ботвін Алла Володимирівна, вчитель вищої категорії Стремигородського НВК, стаж роботи 18 років;

- Грибовська Майя Михайлівна, вчитель вищої категорії Сантарської СЗШ, стаж роботи 21 рік;

- Міщук Надія Григорівна, вчитель вищої категорії Лісівщинської СЗШ, стаж роботи 39 років;

- Нарижна Оксана Анатоліївна, вчитель першої категорії Новаківського НВК, стаж роботи 22 роки.

Підвищення ефективності уроку  - одне з головних завдань удосконалення якості навчально-виховного процесу. І тому першим етапом конкурсу було проведення уроків математики, на яких конкурсанти розкрили свій фаховий рівень, творчі можливості щодо реалізації як традиційних форм і методів навчання й виховання школярів, так і використання новітніх освітніх технологій. Ботвін Алла Володимирівна провела урок-подорож з використанням кумунікаційно-інформаційних технологій, запропонувала учням багато різних форм роботи, реалізувала принципи доступності та наочності. Нарижна Оксана Анатоліївна продемонструвала впровадження диференційованого навчання, педагогіки співробітництва, використала міжпредметні зв’язки з англійською мовою, комп’ютерні ігри. Грибовська Майя Михайлівна великого значення на уроці в 1 класі надала використанню ігрових методів навчання, методів стимулювання пізнавальної активності школярів. Міщук Надія Григорівна  використала мультимедійну презентацію, індивідуальні та групові форми роботи, навчальний матеріал пов’язала  з життєвим досвідом учнів.

Кожен урок був оцінений членами журі та членами районного методичного обєднання вчителів початкових класів високими оцінками.

Оновлення школи можливе тільки через науково обгрунтоване удосконалення педагогічних технологій, що стало однією з найважливіших проблем педагогічної науки і практики. Над якими проблемами працюють конкурсанти, всі дізналися під час ІІ етапу конкурсу «Похвалю себе». Учителі за допомогою мультимедійних презентацій розкрили себе як людину і як педагога.

Члени журі відмітили високий рівень друкованих матеріалів, представлених учасниками. У всіх роботах було розкрито проблемну тему, методи і засоби її вирішення, індивідуальні особливості педагогічної праці.

Переможцем конкурсу і учасником обласного етапу стала Ботвін Алла Володимирівна.

Окрему подяку хочеться висловити дирекції школи, на базі якої проходив конкурс. Всі вчителі району були вражені оформленням та навчально-методичним наповненням навчальних кабінетів початкового навчання Малозубівщинської школи.

 

 

 

                                    

Просмотров: 2856 | Добавил: jkz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz