Четверг, 2024-04-18, 11:01 PM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2013 » Апрель » 16 » РОЗЦВІТАЙТЕ ТАЛАНТИ!
9:50 AM
РОЗЦВІТАЙТЕ ТАЛАНТИ!

РОЗЦВІТАЙТЕ ТАЛАНТИ!

                                                          Пісня від роду до роду

                                                          Злітає нехай в небеса.

                                                          О. пісня, душа народу,

                                                          Сила його і краса.

                                                                                           Зіновій Перчук

         Формування багато ї і всебічно розвиненої особистості є важливою і в той же час необхідною умовою  розбудови української держави. З метою підвищення активності працівників освітньої галузі, розвитку  і популяризації  самодіяльного мистецтва та подальшого піднесення духовної культури, відродження національних традицій в районному Будинку культури відбувся огляд-конкурс художньої самодіяльної творчості «Освітянські джерела Коростенщини» серед колективів працівників освіти району, в якому взяли участь 29 навчальних закладів.

Свято музики, краси і талантів, організоване відділом освіти Коростенської райдержадміністрації та комітетом районної організації профспілки працівників освіти, урочисто відкрили начальник відділу освіти В. Д. Митюк та голова райкому профспілки В. Р. Ходаківська.

         Зі щирим вітальним словом до учасників огляду-конкурсу звернувся В. В. Нагорняк, голова Коростенської райдержадміністрації і побажав усім т творчості, натхнення і перемог, висловив надію на те, що  вогник, запалений цим мистецьким святом, відродить нашу національну самобутню культуру, відшукає нові таланти і буде щороку горіти ще з більшою силою.

         Оцінювало виступи журі з представників відділу культури і туризму, відділу освіти та КРЦДЮТ. Головою журі була Бондар Л. М., начальник відділу культури і туризму Коростенської райдержадміністрації.

         Аматорські колективи представили яскраве розмаїття творчих доробок у номінаціях: музичне, вокально-хорове, театральне, декламаторське, хореографічне мистецтво та фольклор, цікаві, змістовні, різножанрові програми

         Вразили своєю масовістю виконавською майстерністю, оригінальністю творчої манери, зовнішнім виглядом (підбором костюмів), артистизмом та емоційністю виконання колектив Лісівщинської СЗШ І-ІІІ ступенів, гурт «Витребеньки» Каленського навчально-виховного комплексу, вокальний колектив та мама з донькою з Веселівської СЗШ І-ІІ ступенів хор Ушомирської гімназії та колектив Ушомирського ДНЗ, інсценізуючи пісні, створили на сцені справжнє творче шоу.

         Зачарували своїм співом солісти-вокалісти Надія Левкова із Стремигородського НВК, Ігор Гарбар із Ушомирського дошкільного навчального закладу, Юлія Мороз та Анатолій Кучер з Вигівської, Кирил Смирнов із Новаківської, Ольга Задирака із Купищенської, Василь Швець із Шершнівської, Віта Башкир та Олександр Полосенко із Гулянецької, Надія Міщук із Лісівщинської шкіл та Михайло Мороз з відділу освіти.

         Приємні хвилини подарували глядачам вокальні групи Ушомирської, Грозинської гімназій, Васьковицької, Гулянецької, Горщиківської, Хотинівської, Бехівської, Новинської, Щорсівської шкіл та дошкільних навчальних закладів сіл Гулянка та Грозине. Своєрідністю відзначилася жіноча вокальна група Малозубівщинської школи, виконавши «Віночок чеських пісень» мовою оригіналу.

         Щирими оплесками зустрічали глядачі танцювальні колективи Лісівщинської, Веселівської шкіл, Стремигородського НВК, які своїми хореографічними композиціями з національними оберегами – українськими рушниками і українськими хустками – висловлювали щиру любов до України, до її національного багатства, до її звичаїв і традицій.

         Шквалами оплесків супроводжували присутні в залі сучасні танці із шкіл Хотинівської, Холосненської (керівник М. Ботвін) та Шершнівської (постановник-виконавець Скуратівська) шкіл.

         Заворожили глядачів  своєю віртуозною грою Олександр Болсунівський  із Поліської, Максим Ющенко з Хотинівської та Алла Котенко із Ушомирської гімназії. Справжнє театральне дійство показали колективи Горщиківської школи, інсценізуючи уривок повісті М. Старицького «Сватання на Гончарівці», Ришавської, уривок з повісті    «Кайдашева сім»я» та Холосненської школи, інсценізуючи уривок із поеми Шевченка «Катерина». Стародавній народний звичай розкрив гурт вчителів Бехівської школи інсценівкою «Брикса».

         Майстрами художнього слова можна назвати читців Світлану  Маліновську із Васьковицької, Олену Васянович  із Меленівської, Ганну Грищенко із Шершнівської шкіл та Дмитра Котенка із Поліської, Світлану Піскун із Новаківської шкіл, які читали свої авторські вірші.

         Зворушила серце кожної мами, що була в залі, літературно-музична композиція «Мамина любов» у майстерному виконанні Раїси Левченко та її сина Максима із Бондарівської школи.

         Районне мистецьке свято освітян вдалося і цьому сприяв дух дружби, єдності і взаєморозуміння. Адже на сцені  були поруч вчитель, директор, вихователь,і завідуюча, прибиральниця, робітник по обслуговуванню, які ревно захищали творчість свого колективу.

         Конкурс засвідчив, що велика дружна освітянська родина Коростенщини вміє не тільки працювати, а й має великий талант, який щедро обдаровує людей. Переможених у конкурсі не було, а  була спільна перемога – ми це зробили,  ми зуміли, в нас вдалося, ми маємо талант. Адже кожний учасник заслуговує на гарні оцінки, вдячність глядачів та шквал оплесків, які до речі, не вщухали протягом усього  конкурсного дня.

         Це ще раз підтвердило те, що спільна справа, спільна пісня здатні об»єднати і возвеличити. І доки ми прославлятимемо українську пісню, традиції народу та його культуру – житиме наша душа, наша історія та дух нашої нації.


                                                                            В. Ходаківська, голова районної
організації профспілки працівників освіти
Просмотров: 782 | Добавил: jkz | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz