Четверг, 2024-04-25, 5:01 AM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2014 » Январь » 6 » Свято вчительської душі
7:10 PM
Свято вчительської душі

                                              Свято вчительської душі

 

                                                                              Нині конкурс. Фінал.

                                                              Час горіння, натхнення,

                                                              Хвилювання пора, заліковий урок,

                                                              Що лишає позаду все сіре, буденне,

                                                              Відкриває шляхи до далеких зірок!

 

            Конкурс «Учитель року» є найпрестижнішим серед освітян. Участь у ньому є можливістю, а точніше шансом заявити про себе як фахово компетентну, творчу особистість, яка сміливо йде на професійний ринг. Крок за кроком, етап за етапом, найсильніші піднімаються на свій педагогічний Парнас. Це та мить педагогічного життя, коли серця і думки освітян налаштовуються на вияв кращих рис учительства через творче суперництво, визнання, поціновування та пошановування.  А ще це свято величезної, щедрої, доброї вчительської душі, час вшанування  педагогів, що наважились піти на випробування, аби утвердити своє професійне «Я». Такі учителі створюють свято із звичайного уроку, і вміють відшукати у своїй душі стільки натхнення!

            26 листопада 2013 року на базі Ушомирської гімназії відбувся І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014» в номінації «Світова література».      Теплими та щирими словами вітали учасників та гостей конкурсу учні Ушомирської гімназії. Приємно було бачити усміхнені обличчя дітей, коли вони зверталися до вчителів, їхню непідробну щирість, доброзичливість, відкритість. Незабутні враження залишив виступ учнів 5-6 класів, які виступили в ролі літературних героїв. Ми ще раз переконалися, що у навчальному закладі створена атмосфера успіху, яка сприяє розвитку особистості дитини, розкриттю унікальних здібностей вихованців, відчуття радості за свої досягнення, віри у власні сили, наполегливості у подоланні труднощів. Педагоги  гімназії  завжди раді зустрічі з колегами.

            Свою творчу майстерність, любов  до  літератури як найпрекраснішого з усіх видів мистецтв продемонстрували  вчителі світової літератури: Єрмак Марина Іванівна із Холосненської СЗШ І-ІІІ ступенів, Петровська Наталія Вікторівна із Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів. Вчителі молоді, ініціативні, творчі. Саме молодість їм  дарує неповторні можливості розвитку, пізнання світу, руху до нових обріїв.

   Марина Іванівна Єрмак за допомогою художнього слова допомагає учням збагнути людські страждання і турботи. Підносять дух її уроки, коли говорять Гете, Шекспір, Міцкевич, Лермонтов, Бальзак. Вірить в те, що розум, добро і краса обов’язково врятують світ, і не тільки у казці. А найсміливіші задуми обов'язково будуть втілені в життя. Лише не варто боятися, слід вірити у власні сили та успіх.

   Наталія Вікторівна Петровська веде своїх учнів дорогами світової літератури, не дає  заблукати у лабіринті Булгакова, Рабле, Камю, Хемінгуея і Кафки. Будить їхній розум, їхнє прагнення до прекрасного. І до романів інтерес виховує. З нею дітям добре, легко і весело. Фантазій у неї бездонна глибина, пірнеш туди – не хочеш виринати. Улюблена вчителька і заступник директора з навчально-виховної роботи. 

   Конкурс складався з   4-х  етапів: самопрезентація - І; конкурсний урок- ІІ; самоаналіз уроку-ІІІ; презентація досвіду-ІУ.

            На конкурсних уроках вчителі продемонстрували повноту знання предмету, професійний світогляд, методичну компетентність, ерудицію, інтелект та креативність, вміння творчо підходити до вибору структури уроку. Через здійснений конкурсантами самоаналіз власної діяльності журі мали змогу оцінити вміння визначити рівень їх власної успішності.

            Під час проведення Конкурсу відчувалась творча атмосфера та невимушене спілкування між конкурсантами та членами журі. Час пройшов непомітно і  конкурс завершився урочистими вітаннями переможців та лауреатів. Оплески, щирі слова підтримки і вдячності, мудрі настанови, слова подяки, квіти. Усе це адресувалося нашим конкурсантам, котрі проявили у царині педагогіки неабиякі старанність, уміння, знання і талант.

            Переможцем Конкурсу у номінації «Світова література» визнано  Петровську Наталію Вікторівну, вчителя світової літератури  Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів.

            Ми вітаємо наших конкурсантів. Від усієї душі бажаємо Вам злагоди, добра, натхнення, задоволення від результатів свої праці! Зичимо, щоб кожен ваш день був сповнений радістю, щастям та теплом людської подяки за добрі справи. Нехай сьогоднішній конкурс стане для вас ще одним професійним досягненням, особистим звершенням, а життя виставляє лише гарні оцінки!

            Щиро дякуємо творчому колективу Ушомирської гімназії за гостинність, високий рівень проведення районних заходів.

 

                                                 
Просмотров: 784 | Добавил: jkz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz