Пятница, 2024-03-29, 10:40 AM

Відділ освіти Коростенської районної державної адміністрації

Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Сайти ЗНЗ району
  • Школи І-ІІІ ступенів
  • Школи І-ІІ ступенів
  • Школи І ступеня
  • ДНЗ
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 68
 
Главная » 2013 » Май » 21 » Всеукраїнська природоохоронна акція «Годівничка»
8:52 AM
Всеукраїнська природоохоронна акція «Годівничка»

Всеукраїнська природоохоронна акція «Годівничка»

Птахи - невід’ємна частина природи. Вони стали окрасою садів, парків, скверів, полів та лісів та мають наукове, виховне й естетичне значення. Складним періодом у житті пернатих є зима, під час якого частина корму схована під снігом та обледеніла. Найвразливішою групою серед пернатих є дрібні садові пташки, які часто гинуть у цей час не від холоду, а від голоду. Адже кожен знає - сита пташка не замерзне навіть у найлютіший мороз.

  З січня по березень цього року проведена у навчальних закладах району Всеукраїнська природоохоронна акція «Годівничка». Мета даного заходу була направлена на привернення уваги учнівських та вчительських колективів до життя зимуючих пернатих, необхідності їх підгодівлі,  здійснення практичної природоохоронної роботи.

1500 учнів з 33 навчальних закладів взяли участь у даній акції, що проходила за такими етапами: І - вивчення юними орнітологами видового складу птахів своєї місцевості та складання каталогів; визначення місць, де птахи найчастіше зустрічаються; виготовлення годівниць та заготівля корму; ІІ - розвішування годівничок та здійснення підгодівлі птахів; ІІІ - проведення свят «Зустрічі птахів», підведення підсумків акції та представлення кращих матеріалів на районний конкурс з номінацій: на кращу годівничку (фоторобота), листівку, малюнок, вірш, оповідання про птахів (серед учнів);  на кращий сценарій свята та розробку заняття про зимуючих птахів (для вчителів).
     Найактивніше акція «Годівничка» пройшла у Грозинській та Ушомирській гімназіях, Горщиківській, Гулянецькій, Лісівщинській, Ришавській, Кожухівській, Новаківській, Новинській, Бехівській, Вигівській, Шершнівській, Щорсівській школах (директори Черниш В.З., Котенко А.М., Гонцовський М.П., Власюк Т.В., Ісаєва Л.І, Вигівська В.І., Демчук Н.М., Литвинчук Л.М., Пашинська О.В., Тиць О.В., Швець В.В., Волошенко А.С.).

  Учні проводили спостереження за птахами, фотографували їх. Кращі світлини годівничок для пташок та фотосюжети свят «Зустрічі птахів» підготовлено вчителями Грозинської (презентація) і Ушомирської гімназій, Лісівщинської, Ришавської, Кожухівської, Гулянецької, Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів, Вигівської, Шершніської, Щорсівської  СЗШ І-ІІ ступенів.

  Під керівництвом вчителів трудового навчання та батьків учнями розроблено та змайстровано близько 650 годівничок з різних матеріалів - дерева, пластмаси, поліетилену та побутових виробів. Вони були розвішені на деревах біля шкіл та дитячих садків, власних будинків, парків, скверів. В школах організовані загони по заготівлі корму для підгодівлі пташок. Цікаві конструкції годівничок розроблено учнями Грозинської та Ушомирської гімназій, Горщиківської, Гулянецької, Лісівщинської, Ришаської СЗШ І-ІІІ ступенів, Шершнівської, Щорсівської СЗШ І-ІІ ступенів (вчитель біології Гулковський В.В., вчителі трудового навчання Харченко І.В., Паламарчук М. К., Молчанов О.М., Рахвальський О.В., Міщенко В. І., Вигівський В.С., Грищенко М.В., Думінський Ю.Д.).

 45 школярами підготовлено малюнки про птахів, а юними літераторами з Кожухівської, Ришавської, Новаківської, Шершнівської шкіл написано вірші та оповідання про пернатих та основі їх була сформована літературна збірочка.

 За підсумками обласного етапу Всеукраїнської акції «Годівничка», на який було представлено 240 роботи з 17 районів та міст області, переможцями даного заходу визнано окремі учні та педагоги нашого району з таких номінацій:

-  «На кращу годівничку» - учнів Грозинської гімназії;

-  «На кращий вірш, оповідання про птахів» - учнів шкіл району за збірку віршів та оповідань;

- «На кращу фотографію» - Кунашенко Руслану (Кожухівська СЗШ І-ІІІ ступенів),  Вигівського Анатолія (Вигівська СЗШ І-ІІ ступені), учнів початкових класів Лісівщинської і Гулянецької СЗШ І-ІІІ ступенів;

«На кращу розробку уроку, сценарію про зимуючих птахів» - Петровську Л.І,  Сингаївську Т.В. (вчителі біології Ушомирської гімназії, Ришавської СЗШ І-ІІІ ступенів), Пахолюк Н.П.(вчитель початкових класів Горщиківської СЗШ І-ІІІ ступенів)

- «Найкращий організатор біологічних свят» - Сингаївську Т.В. (вчитель біології Ришавської СЗШ І-ІІІ ступенів).

     Від щирого серця вітаю переможців обласної акції «Годівничка» та сподіваюсь, що добра справа по порятунку

пернатих буде продовжуватися й надалі та найде ще більше прихильників. Проведені заходи сприяли вихованню любові

та бережного ставлення до всього живого, прекрасного. А це означає, що  педагогам вдалося посіяти в дитячих душах

 зерна гуманізму, людяності, моральної краси.      

 

                                                                                                     Ніна Шуляренко  – методист районного   методичного кабінету

                                                                                          

                                            

        
Просмотров: 2191 | Добавил: jkz | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Поиск
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Коростенська районна державна адміністрація
  • Коростенська районна рада
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Сайт управляется системой uCoz